Ringup fixade kraftfull IT-lösning för premiumgymmet

Factory Fitness satsar på tuff träning och snygga lokaler. Men ett stort och modernt gym kräver även att IT-leverantören visar musklerna.

– Ringup har blivit en stor del av vår dagliga drift, säger Peter Ericsson som är koncernchef för Factory Group.

Det är Sveriges största gym. Factory Fitness huserar i den gamla chokladfabriken i Norrköping och har oändligt många avdelningar i den nästan 7000 kvadratmeter stora lokalen. Här kan besökarna träna med de patenterade X-Forcemaskinerna, springa på löpband, gå på zumba- eller yogapass, relaxa i poolen eller sitta i restaurangen och äta gott.

Det är en blandning mellan ett modernt hotell och ett lyxigt gym. Belysningen är dämpad och väggarna skiftar färg med jämna mellanrum.

Ligger i framkant

Peter Ericsson beskriver konceptet som en premiumprodukt för träningsintresserade.

– Vi ligger i framkant när det gäller träning, både med våra patenterade maskiner och kedjan som vi håller på att bygga upp. Vi har en avancerad digital presentation och ligger långt framme med tekniken, säger han.

Peter Ericsson har lång erfarenhet av att driva gym. Han var med och utvecklade kedjan Nautilus som på 90-talet byggde anläggningar i anslutning till simhallar för att förenkla för besökarna att ta steget från en typ av träning till en annan.

Numera är han koncernchef för Factory Group som har tre träningsanläggningar i Sverige.

– Ringup har alltid funnits vid min sida, även innan jag startade Factory Fitness.  I dag lägger vi hela vår IT-baserade lösning hos dem, även inköp av hårdvara, säger han.

Smidiga lösningar

Det handlar om en bred palett av IT-lösningar som ska fungera på ett smidigt sätt: grindar, dörrar, larm, övervakning, inpasseringssystem, skärmar med textad information och video, telefoner inklusive en molnbaserad växel, ljudanläggningar, maskiner, kassasystem och inte minst ett trådlöst nätverk med snabb fiberuppkoppling. Kunderna vill ha bra hastigheter när de kopplar upp sig mot nätet.

Peter Ericsson beskriver Ringup som duktiga på teknik och att de är serviceminded.

– Ringup har otroligt bra service. Vi har full produktion sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll, och händer det något så finns de tillgängliga. Allting fungerar smidigt tack vare lösningarna från Ringup.

Fakta:

Vad har Ringup hjälpt till med?

  • En molnbaserad telefonväxel, Ringup Me, som fungerar sömlöst för två anläggningar
  • Fiberuppkoppling och nätverk med brandväggar och accesspunkter, för både personal och gymmets besökare
  • Datorer och skärmar för kassa- och kundterminaler
  • Bild- och ljudlösning med skärmar och högtalarsystem
  • System och styrningar för att kunna stänga och öppna gymmet på 30 sekunder
  • Installation och programmering av all teknik« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår