Molnväxel perfekt för globala Nordic Nest 

E-handelsjätten Nordic Nest går som tåget med 370 anställda och tio e-handelssajter runt om i världen. Ringup fick förtroendet att skala upp telekomlösningen så att den funkar för ett internationellt företag. 

När Bank Bergström tog över vd-posten efter företagets grundare Jörgen Bödmar 2017 hade Design Online i Kalmar 35 anställda och en omsättning på knappt 200 miljoner kronor. I dag – när namnet är bytt till Nordic Nest – är omsättningen nära 1,5 miljard och antalet anställda 450. 

– En enorm utveckling. Men det är inte så konstigt. Bolaget var extremt välskött när jag kom in, säger Bank Bergström.

Har anställda i Sydkorea

Nordic Nest satsar på skandinavisk design och har tio e-handelssajter runt om i världen. Företaget har nära 400 anställda i Kalmar och ett tiotal i Seoul i Sydkorea.

Nyligen köpte bolaget anrika Svenssons i Lammhult och fick därmed sina första fysiska butiker.

– Vi har alltid vetat om att det finns något i det fysiska mötet med kunden. Men vi har tänkt i termer av mer temporära lösningar, som pop up-butiker. Men i och med köpet av Svenssons får vi en permanent fysisk närvaro på flera platser. De behåller sitt varumärke och det är vi glada att få vara med på, säger Bank Bergström om det uppmärksammade köpet.

Behövde ny telefoni 

Skälet till att Ringup kom in i bilden var att Bank Bergström kände att telefonilösningen hade utvecklingspotential. ”Fragmentariskt”, är ordet han använder för att beskriva hur det såg ut.

– Jag vände mig till Ringup för att få en enhetlig telefonilösning som fungerar för en global verksamhet, säger han.

Han hade ett krav till. Det skulle gå att växa med lösningen, ett smart krav med tanke på hur brant tillväxtkurvan varit sedan dess. 

Hitta närmaste Ringup-butik

Mobil växel och prisvärda operatörsavtal

Ringup och Nordic Nest gjorde en analys av behoven. Lösningen blev moderna och ändamålsenliga telefoner samt prisvärda operatörsavtal med rätt tjänster. Den molnbaserade och mobila växellösningen hanterar inkommande samtal från hela världen, alltid med lokala nummer.

– All vår telekommunikation ligger hos Ringup. Det känns tryggt med deras lokala närvaro, de finns bara tio minuter bort här i Kalmar.

Ringup har även hjälpt till att förbättra Nordic Nests lagerhanteringssystem, konferensutrustning samt signalförstärkningen i de nya lokalerna. 

– När vi behövde hållare och fästen till vårt nya lagerhanteringssystem fick jag testexemplar på en dag. Då hade de identifierat en bra leverantör och jag kunde börja testa omgående. Det är bra service, säger Nordic Nests vd Bank Bergström.

Telekom från Ringup:

  • De anställdas mobillösningar, både telefoner och operatörsavtal. 
  • En molnväxel där även utländska nummer ingår
  • Konferensutrustning, signalförstärkning i lokaler samt hållare och fästen till lagerhanteringssystemet
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår