Säkrare kommunikation med Förenade Buss nya digitala system

Med ett nytt digitalt bussradiosystem installerat i sina 60 stadstrafiksbussar kommunicerar Förenade Buss i Karlstad säkrare och med betydligt högre kapacitet.
- Att RingUp/Carl Radiokontroll i Karlstad kunde greppa helheten var en viktg aspekt för oss i valet av leverantör, säger Conny Björlin, tekniskt ansvarig på Förenade Buss.

I många år har RingUp/Carl Radiokontroll i Karlstad skött kommunikationslösningarna åt det bolag som tidigare körde stads trafiken i Karlstad. Nyligen övertog Förenade Buss i Karlstad stadstrafiken. Då blev uppdraget ännu mer omfattande för RingUp/Carl Radiokontroll. Ett avtal, som sträcker sig över 8+2 år, undertecknades och omgående fick man en beställning på leverans och installation av kompletta bussradio system till cirka 60 bussar. Arbetet med hälften av dem är redan klart.

 

– Det handlar om en helt digital kommunikationsradioanläggning med driftledningscentral, relästation, ett antal bussradioapparater samt även några handapparater, berättar Göran Glad på RingUp/Carl Radiokontroll.

 

– Det digitala DMR-systemet är av öppen standard, helt oavlyssningsbart, har betydligt bättre ljudkvalitet är en analog lösning och även längre räckvidd. Detta sammanfattar uppdraget ganska bra - säker kommunikation och hög kapacitet, menar Göran Glad.

 

Sedan tidigare bedriver samverkansbolaget Förenade Buss länstrafik och skolbussverksamhet, medan man har byggt stadstrafiken helt från grunden. Conny Björlin är tekniskt ansvarig på Förenade Buss i Karlstad och den som har skött upphandlingen av kommunikationstjänsterna:

– Jag är väl bekant med RingUp/Carl Radiokontroll sedan tidigare. Dessutom fick vi fina vitsord från bland annat Nobina, som RingUp/Carl Radiokontroll sköter kommunikationssystemen åt. Deras anbud var jättebra och vi är helnöjda med deras arbete.

 

– Fördelen med systemet som de nu installerar åt oss är att det är utbyggbart. Till att börja med använder vi inte alla tjänster som vi har möjlighet till i det digitala systemet. Men när vi vill göra det, så är det inga problem.

 

– Vi ser RingUp/Carl Radiokontroll i Karlstad som en helhetsleverantör, som bland annat även levererar bilsteroanläggningar, mikrofonförstärkningar, utropsmikrofoner och alkolås med garanti. Just helheten är en viktig bit för oss, menar Conny Björlin.

 

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår